пʼятниця, 18 липня 2008 18:16

Одна невизнана держава надасть військову допомогу іншій?

Начальник головного штабу Міноборони Придністров"я Володимир Атаманюк заявив, що придністровські миротворці готові у будь-який момент надати допомогу іншій невизнаній республіці - Абхазії.

"Батальйон є, і він достатньо мобільний. Він готовий у будь-який момент надати допомогу у разі ускладнення обстановки в братній Абхазії", - сказав Атаманюк журналістам після зустрічі в п"ятницю в Тирасполі із замміністра оборони Абхазії Гаррі Купалба.

Кажучи про підготовку придністровського батальйону спільних миротворчих сил Співтовариства невизнаних республік За демократію і права народів, Атаманюк зазначив, що на цей час ця військова частина вже створена.

Нагадаємо, в четвер, 17 липня, в Придністров"ї відкрилося офіційне представництво невизнаної республіки Абхазії. Найближчим часом планується відкриття представництва Південної Осетії.

Придністров"я оголосило про незалежність від Молдови в 1990 році. А Верховна рада невизнаної республіки відмовилася від створення конфедерації з Молдовою. У відповідь на проголошення незалежності Косово МЗС Придністров"я вимагав швидкого міжнародного визнання республіки.

З такими ж заявами в березні звернулися до ООН і Росії парламенти Абхазії і Південної Осетії, пише korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «Одна невизнана держава надасть військову допомогу іншій?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі