понеділок, 21 січня 2008 13:12

Один з двох, що залишалися в живих, ветеранів Першої світової помер у Франції

У неділю, 20 січня, у Франції у віці 110 років помер найстарший житель країни - ветеран Першої світової війни Луї де Казнав. Де Казнав,  що брав участь в легендарній битві при Соммі  у 1916 році,  помер уві сні в своєму будинку в місті Бруїд (Центральна Франція).

Луї де Казнав народився у жовтні 1897 року. 1916 року поступив на службу. Після закінчення війни він повернувся до цивільного життя і тривалий час працював залізничником.

"Він помер як і хотів, - удома, спокійно", - сказав журналістам один з його родичів. Знаменитий ветеран буде похований без усіляких почестей на звичайному міському кладовищі Бруїда у вівторок.

Таким чином, єдиним ветераном Першої світової, що досі живе у Франції, став Лазарі Понтіселі, якому цього року також виповнилося 110 років. "З представників того покоління, що нині живуть, залишився лише один", - сказав у зв"язку з цим президент республіки Ніколя Саркозі, що закликав співвітчизників пригадати про колосальні людські втрати Франції в результаті війни 1914-1918 років, повідомляє ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Один з двох, що залишалися в живих, ветеранів Першої світової помер у Франції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі