понеділок, 04 серпня 2008 14:59

Одеські пляжі катастрофічно забруднилися

Концентрація нафтопродуктів у воді пляжної зони Одеси - на 12 станцій Великого Фонтану в районі причалу номер 147 - перевищила гранично-допустиму в 18 разів.

Про це розповіла головний фахівець із зв"язків з громадськістю управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської обладміністрації Лідія Янковська.

За її словами, нафтопродукти в морі 2 серпня виявили співробітники санепідстанції. Забруднення акваторії виявлене в районі причалів номер 144, 146, 147 і пляжів "Рів"єра" і "Полярна зірка".

У пробах морської води, відібраних на 13 станції Великого Фонтану біля пляжу "Полярна зірка" концентрація нафтопродуктів перевищувала гранично-допустиму концентрацію в 1,8 разу. На причалі номер 146 - в 8,8 разу.

Янковська додала, що в суботу співробітники пляжних комунальних підприємств і причалів прибрали прибережну смугу і перенесли нафтопродукти на заасфальтовану ділянку.

Джерело забруднення досі виявити не вдалося, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Одеські пляжі катастрофічно забруднилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі