четвер, 30 вересня 2010 17:37

Одеситка сплутала птаха з НЛО (ФОТО)

Одеситка Ганна надіслала в редакцію Gazeta.ua знімок, на якому вона сфотографована на фоні Одеського оперного театру. У верхньому правому куті зафіксовано сигароподібний об"єкт, який вона прийняла за НЛО.

Разом зі знімком дівчина надіслала короткий лист.

"Була у вас на сайті, там є тема про сигароподібні НЛО в Черкасах. В Одесі 29 червня 2010 року в 20:30, мене сфотографували на фоні оперного театру. На небі нічого видно не було, але на знімку виявився точно такий сигароподібний об"єкт", - йдеться у листі.

Керівник українського уфологічного клубу УФОДОС Ярослав Сочка спростував думку, що об"єкт на фото може бути НЛО.

"Перед нами "сигароподібний" об"єкт, однак при збільшенні бачимо невеликий ореол, що складається як би з повторюваних зображень. І тут власне розгадка: перед нами птах, що потрапив в об"єктив фотоапарата і прийняв витягнуту форму через час експозиції фотокадру. Час експозиції цього кадру 1/40 сек., чого цілком достатньо, щоб "розмазати" у польоті в кадрі птицю", - зазначив він у коментарі Gazeta.ua.

Також він додав, що схожі за змістом фотографії часто надсилають в уфологічний клуб.

"Як правило, на самотнього птаха в кадрі мало хто звертає увагу під час зйомки, і, як правило, "дивацтва" виявляються лише при перегляді на комп"ютері. Більш того, подібний ефект залишають звичайні літаючі комахи (мухи, метелики)", - пояснив Сочка.

І додав, що подібні випадки вже встигли наробити шуму в дослідницьких колах.

"Мова йде про так звані "стрижні" - стрижнеподібні об"єкти, як на цьому знімку, які встигли потрапити в особливу категорію НЛО, або, навіть, до числа невивчених біологічних форм життя", - наголосив уфолог.

Зараз ви читаєте новину «Одеситка сплутала птаха з НЛО (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі