четвер, 11 вересня 2008 11:40

Одесі загрожують зсуви

Прибережні райони Одеси ризикують опинитися під водою. Через зсувні процеси та хаотичність забудови будинки можуть з"їхати у море, побоюються вчені.

Як не допустити берегових провалів, вони обговорили на спеціальному форумі. Ретельно оглянувши узбережжя, фахівці дійшли висновку – приморське місто потребує негайного порятунку. Для цього насамперед треба ухвалити документ, який чітко визначатиме, що можна будувати на берегах.

В управлінні інженерного захисту пояснюють – у зсувонебезпечній зоні лише невисокі будівлі. А от нові висотки на березі відповідають нормам безпеки. Якщо правильно зводити будівлі, то навіть важкі хмарочоси можуть захищати від зсувів.

Свої висновки учасники наукового форуму передадуть чиновникам. В Одесі довго не приділяли уваги зсувним процесам, нарікають експерти. Тож, якщо терміново не почати зміцнення берегів, вже невдовзі море проковтне узбережжя, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Одесі загрожують зсуви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі