вівторок, 07 квітня 2020 09:41

Очікують 200 тис. - як повертаються українці з-за кордону на Великдень

Очікують 200 тис. - як повертаються українці з-за кордону на Великдень
Як пропускатимуть до країни на Великдень. Фото: 5 канал

На Великодні свята прикордонники очікують близько 200 тис. українців. Уже минулими вихідними кількість тих, хто їде в Україну, почала зростати.

Якщо в попередні тижні щодоби в Україну поверталися 5-7 тис. людей, то вже минулої доби - 9 тис. Не виключено, що ближче до свят цей показник зросте до 15-20 тис. українців щодня, повідомили у пресслужбі прикордонників.

Працюватимуть лише 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом. Жодного пункту пропуску, де можна потрапити в Україну пішки, немає.

В тих пунктах пропуску на кордоні, які залишаються працювати, вже посилюють наряди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили святкувати Великдень у церквах

Пік навантаження на українсько-польському кордоні припав на 27 березня - одразу після заяви Володимира Зеленського про плани повністю закрити кордони.

"Зараз пасажиропотік дуже впав. Але ми працюємо планово. Прикордонники забезпечені всім необхідним - масками, рукавицями, респіраторами", - розповідає прикордонник. На службі намагаються дотримуватися дистанції, роблять дезінфекцію. До того ж регулярно слідкують за станом свого здоров'я. Якщо у когось є симптоми - відправляють на обсервацію", - каже прикордонник Сергій із пункту пропуску "Краківець" ВВС України.

Ті, хто в'їжджає на авто, підписують добровільну згоду на самоізоляцію.

Крім того, українців, які повертаються з-за кордону, тестуватимуть на коронавірус на 5-й або 6-й день після прильоту/приїзду, повідомила пресслужба ДПСУ.

Зараз ви читаєте новину «Очікують 200 тис. - як повертаються українці з-за кордону на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі