четвер, 31 липня 2008 19:48

Обвінчали першу пару в Катеринці

25 липня у Катерининській церкві в обласному центрі провели перший обряд вінчання.

Близько десятої ранку до церкви під"їздить весільний кортеж. 29-річний Володимир Шемендюк та Юлія Гаврись, 27 років, спочатку вирішили обвінчатися, а вже потім їхати до РАЦСу.

— Катерининську церкву обрали, бо хотіли бути першими, — кажуть молодята. — Адже тут давно ніхто не вінчався.

Минулого тижня міліція виконала рішення Вищого адміністративного суду. Церкву передали громаді Київського патріархату. Уперше за 80 років у ній провели службу.

Вінчав пару чернігівський священик Євген Орда. Допомагав йому отець Володимир Лящинський із села Андріївка Чернігівського району.

Після вінчання молодята поїхали до містечка Мена. Звідти родом наречена. Там справляли і застілля.

— Весілля було скромним, — розповідає батько молодої Микола Кузьмич, 53 роки. — Тридцять чоловік. Ми із жінкою подарували мікрохвильову піч і весілля справили. Дід молодого подарував 5 тисяч гривень і віддав свою "славуту". Гуляли два дні — п"ятницю і суботу. А в неділю святкували іменини онука Дениса — сина нашої доньки від першого шлюбу. Із чоловіком Валерою вони прожили недовго. А Володя прийняв Дениса як рідну дитину. Ми із дружиною раді новому зятеві.

Зараз ви читаєте новину «Обвінчали першу пару в Катеринці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі