пʼятниця, 02 жовтня 2009 10:57

ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму

ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму
ОБСЄ запропонувала Україні реалізувати проект-програму з гуманітарного розмінування території Керчі і Севастополя від боєприпасів періоду Великої вітчизняної війни і має намір виділити для цього понад 300 тис. євро.

З 28 по 30 вересня делегація менеджерів ОБСЄ разом з представниками українського МНС і Ради міністрів Криму відвідала міста автономії, де українськими саперами проводяться роботи з розмінування, повідомляє в четвер, 1 жовтня, прес-служба Головного управління МНС України в Криму.

Представники ОБСЄ змогли самі побачити, яка велика кількість снарядів, бомб і інших боєприпасів з часів різних воєн досі знаходиться на півострові, а також ознайомитися з роботою саперів та їх технічним оснащенням.

"Під час робочого візиту представники ОБСЄ переконалися, з якими проблемами доводиться стикатися українським саперам і в свою чергу запевнили керівництво МНС України, що найближчим часом буде складено перелік необхідного обладнання, яке протягом наступного року буде закуплене та передане піротехнічним підрозділам МНС України", - зазначили в прес-службі, додавши при цьому, що мова йшла про передачу підрозділам МНС засобів розмінування та засобів захисту на суму близько 300 тис. євро.

Делегація ОБСЄ разом з фахівцями ГУ МНС обговорила детальний план передбачуваних робіт з розмінування залишків боєприпасів на території Керчі та Севастополя, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ виділить 300 тис. євро на розмінування Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі