понеділок, 24 грудня 2007 12:26

ОБСЄ не визнала президентські вибори в Узбекистані

Президентські вибори в Узбекистані не відповідали демократичним стандартам, вважає Організація по безпеці і співробітництву в Європі (ОБСЄ). Про це йдеться у поширеній у понеділок заяві групи спостерігачів ОБСЄ.

Президентські вибори, що "відбулися 23 грудня 2007 року в Узбекистані були проведені в умовах жорсткого контролю за політичним середовищем, що не залишає місця для реальної опозиції, вибори, в цілому, не відповідали багатьом прийнятим ОБСЄ зобов"язанням відносно демократичних виборів", - йдеться у заяві ОБСЄ.

За даними ЦВК на президентських виборах в Узбекистані взяли участь 90,6% або 14 мільйонів 765 тисяч 447 виборців. Як очікується, попередні підсумки виборів оголосять у понеділок о 15:00 за київським часом.

ЦВК Узбекистану зареєструвала чотирьох кандидатів у президенти: від Ліберально-демократичної партії Узбекистану – чинного президента Іслама Каримова,  від Народно-демократичної партії Узбекистану - Асліддіна Рустамова, від Соціал-демократичної партії - Ділорам Ташмухамедову і від ініціативної групи виборців - Акмаля Саїдова.

Президент країни обирається строком на сім років. Обраним вважається кандидат, який набрав більше половини голосів виборців, що взяли участь у голосуванні, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ не визнала президентські вибори в Узбекистані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі