середа, 01 серпня 2007 13:52

ОБСЄ на дострокові вибори надішле 60 спостерігачів

Організація з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) 10 серпня відправить до України першу групу спостерігачів за проведенням дострокових парламентських виборів. Передбачається, що з середини серпня і до дня виборів 30 вересня в Україні працюватиме 60 довгострокових спостерігачів від ОБСЄ.

За словами старшого радника з питань виборів Жиля Сафі, 30 груп по дві особи роз"їдуться по всіх регіонах України. Він повідомив, що безпосередньо перед голосуванням до України повинна прибути основна група спостерігачів від ОБСЄ - близько 600 осіб.

Остаточний персональний склад місії, відзначив Сафі, буде сформований найближчого дня. Крім того, поки не визначено, хто очолить виборчу місію ОБСЄ в Україні.

За словами Сафі, той факт, що Україна вперше проводить дострокові парламентські вибори, не вплине на роботу спостерігачів. Одним з центральних завдань місії він назвав перевірку виконання Україною рекомендацій, висловлених ОБСЄ після парламентських виборів 2006 року, зокрема щодо реєстрації та списків виборців.

Жиль Сафі відзначив, що ОБСЄ також цікавитиме, як на виборчий процес вплинуть зміни виборчого законодавства, прийняті Верховною Радою на початку червня, повідомляє "Deutsche welle"
Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ на дострокові вибори надішле 60 спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі