пʼятниця, 26 вересня 2008 20:45

Обрано тимчасового президента ПАР

59-річний заступник голови партії Африканський національний конгрес (АНК) Кгалема Мотланте вибраний тимчасовим президентом ПАР, інформує Бі-Бі-Сі.

Він очолюватиме країну до виборів, запланованих на березень-квітень 2009 року.

Незабаром після обрання Мотланте склав президентську присягу і взявся до виконання своїх обов"язків.

Одним із головних завдань тимчасового президента буде забезпечення плавного перехідного періоду в країні в умовах глибокого розколу в АНК.

У своєму виступі Мотланте пообіцяв залишити незмінною економічну політику країни і докласти всіх зусиль до створення нових робочих місць.

"В умовах глобальної економічної нестабільності ми залишимося вірними політиці, яка забезпечила стабільність і неухильне зростання економіки Південної Африки", - сказав він.

Зазначимо, що у роки апартеїду Мотланте був одним з активних учасників правозахисного руху. Протягом 10 років він відбував ув"язнення за свою політичну діяльність на острові-в"язниці Роббен, у якій сидів і Нельсон Мандела.

Нагадаємо, що Табо Мбекі, який був президентом з 1999 по вересень 2008 року, подав у відставку у відповідь на заклики АНК.

Причиною цього рішення стали звинувачення у тому, що уряд Мбеки втручався у хід судового розгляду у справі про причетність до корупції його суперника - лідера АНК Джейкоба Зуми.

А у 2007 році місцеві ЗМІ прогнозували, що саме Зума, швидше за все, очолить республіку в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Обрано тимчасового президента ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі