понеділок, 13 жовтня 2008 09:05

Обаму порівняли з бін Ладеном

Голова Республіканської партії в штаті Вірджинія порівняв демократичного кандидата в президенти Барака Обаму з "терористом номер один" Осамою бін Ладеном, повідомляє TheWashingtonPost. За словами Джеффрі Фредеріка (Jeffrey M. Frederick), і у Обами, і у Осами, "були друзі, які підривали Пентагон".

Фредерік мав на увазі, з одного боку, атаку на Пентагон, здійснену терористами "Аль-Каїди" 11 вересня 2001 року, а з іншого - вибух в Пентагоні, організований терористичним угрупуванням WeatherUnderground в 1972 році, під час в"єтнамської війни. Останнім часом увагу республіканців привернули дружні взаємини, які Обама підтримував з колишнім членом WeatherUnderground Білом Аєрсом (BillAyers). Аєрс особисто брав участь в проведенні теракту 1972 року, тоді через вибух в Пентагоні ніхто не загинув. У 2001 році до Пентагону врізався захоплений терористами-арабами літак, що привело до 184 людських жертв.

У Вірджинії, де ні Обама, ні кандидат-республіканець Джон Маккейн не мають вирішальної переваги, обидві партії ведуть активну передвиборну кампанію. Фредерік порівняв демократичного кандидата з бін Ладеном, інструктуючи республіканських агітаторів-добровольців. Заява Фредеріка вже викликала засудження демократів Вірджинії і частини республіканців, проте сам партійний керівник в неділю оголосив, що вважає зроблене ним порівняння цілком коректним.

Зв"язки Обами з Аєрсом встигли засудити провідні представники республіканців, зокрема сам Маккейн і його напарник Сара Пейлін, але до порівнянь з бін Ладеном справа не доходила. Втім, в ході передвиборної кампанії паралель між чорношкірим кандидатом і саудівським мільйонером вже проводилася: через співзвуччя прізвища першого з іменім другого. Рівним чином недоброзичливці звертали увагу на друге ім"я Барака Хусейна Обами, натякаючи на його уявну схожість з покійним іракським лідером Саддамом Хусейном.

Зараз ви читаєте новину «Обаму порівняли з бін Ладеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі