понеділок, 06 жовтня 2008 07:59

Обаму підозрюють в порушенні закону

Обаму підозрюють в порушенні закону
Національний комітет Республіканської партії (RNC) має намір звернутися у Федеральну виборчу комісію з проханням провести перевірку передвиборчого фонду кандидата від Демократичної партії Барака Обами, передає агентство AP.

Головний юрист RNC Шон Кеанкросс в неділю оголосив журналістам, що перевірка направлена на виявлення фактів порушень, допущених штабом Обами під час збору коштів. Зокрема, республіканці підозрюють Обаму в незаконному отриманні фінансування від іноземців, а також отриманні пожертвувань, суми яких перевищують дозволені законом.

Втім, представники RNC визнали, що не мають в своєму розпорядженні відомостей про конкретних осіб, які здійснювали пожертвування з-за кордону, а ґрунтують свої припущення лише на інформації, що публікується ЗМІ. Певні підозри, за словами Кеанкросса, також пов"язані з тим, що штаб Обами не зобов"язаний детально звітувати про пожертвування менше 200 доларів, - таким чином, інформація про людей, які зробили їх, не є повною.

Відзначимо, що Барак Обама, на відміну від Джона Маккейна, відмовився від державного фінансування своєї кампанії на користь приватних пожертвувань. Як відзначає агентство, у такий спосіб йому вдалося зібрати в цілому вже близько півмільярда доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обаму підозрюють в порушенні закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі