субота, 17 травня 2008 15:42

Обама звинуватив Буша в тому, що ХАМАС отримав владу

Претендент на пост президента США від Демократичної партії Барак Обама розкритикував голову держави Джорджа Буша і його прихильника, республіканського кандидата Джона Маккейна.

Обама зокрема коментував зовнішньополітичне кредо неоконсерваторів-республіканців. За словами кандидата в президенти, "зовнішня політика нинішньої адміністрації демонструє лицемірство і легкодухість, які зовсім не роблять Сполучені Штати захищенішими".

Обама підкреслив, що Маккейн "наївно і безвідповідально вірить в те, що жорстка позиція Вашингтона коли-небудь переконає Іран відмовитися від ядерної програми і підтримки тероризму".

Слід зазначити, що нещодавно Буш, виступаючи в ізраїльському кнесеті, висміяв заклики ряду політиків до прямих переговорів з Іраном і іншими зовнішньополітичними супротивниками США. Після цього Маккейн висловив думку, що президент задався питанням, "чому Обама хоче почати діалог з державою - спонсором тероризму".

Як відомо, Обама лідирує в спорі з Хілларі Клінтон за висунення єдиним кандидатом від Демпартії на майбутніх цього року президентських виборах в США. За даними американських ЗМІ, Обама випереджає Клінтон на 150 - 200 голосів партійних делегатів, які голосуватимуть на вирішальному з"їзді демократів в серпні.

Маккейн забезпечив собі беззастережну перемогу серед інших претендентів від Республіканської партії ще кілька місяців тому і в листопаді на президентських виборах стане суперником Обами або Клінтон.

Крім цього Обама звинуватив Джорджа Буша в тому, що його політика сприяла зростанню популярності Ірану і терористичного угрупування ХАМАС.

Він сказав, що політика залякування не дала результатів, а тільки сприяла посиленню ворогів США на Близькому Сході.

У свою чергу Барак Обама заявив, що він готовий вести переговори зі всіма супротивниками нинішньої адміністрації - президентом Ірану Махмудом Ахмадінеджадом, сірійським лідером Башаром Асадом, з Північною Кореєю і президентом Венесуели Уго Чавесом.

За словами Обами, саме вторгнення США до Іраку підсилило позиції Ірану на Близькому Сході. Кандидат в президенти додав, що саме США допомогли ХАМАСу прийти до влади, наполігши на проведенні демократичних виборів в Палестинській автономії.

Сенатор-демократ додав, що Джон Маккейн не зможе змінити ситуацію, а продовжуватиме слідувати курсом Джорджа Буша.

Під час виступу в Південній Дакоті Обама сказав: "Якщо Джон Маккейн і Джордж Буш хочуть провести дебати з політичних питань, то я готовий до цього у будь-який час. У цих дебатах перемога буде за мною".

До речі нещодавно, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив про свою готовність провести дебати з міжнародної проблематики з кандидатами на пост президента США.

"У рівних і справедливих умовах ми готові до діалогу зі всіма, окрім "сіоністського режиму" (Ізраїль)", - сказав на прес-конференції журналістам іранський президент, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Обама звинуватив Буша в тому, що ХАМАС отримав владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі