неділя, 04 травня 2008 10:48

Обама здобув перемогу на проміжних виборах президента США на Гуамі

Лідер президентських перегонів у демократів сенатор Барак Обама здобув перемогу на проміжних президентських виборах на тихоокеанському острові Гуам, що належить США, що пройшли в суботу у формі зборів виборців (caucuses), повідомив передвиборний штаб Обами.

"Спасибі, Гуам!", йдеться в повідомленні штабу сенатора, в якому підкреслюється, що за станом на сьогоднішній день проміжні президентські вибори у демократів пройшли в 46 штатах і територіях, і Обама отримав на них в цілому 31 перемогу.

В суботу на Гуамі у демократів "розігрувалися" чотири голоси делегатів майбутнього в серпні загальнонаціонального з"їзду демократичної партії.

Після обробки 100% результатів голосування Обама отримав 50,1% голосів учасників зборів, а його суперник сенатор-демократ Хіларі Клінтон - 49,9%.

Неназваний представник виборчої комісії на Гуамі повідомив телекомпанії Си-ен-ен, що в зборах на острові взяли участь 4 тисячі 521 людина і що Обама переміг Клінтон з перевагою всього лише в сім голосів.

Для того, щоб стати офіційним кандидатом від партії, кандидатові-демократові необхідно заручитися підтримкою не менше 2 тисяч 25 делегатів з"їзду.

За даними штабу Обами, перед голосуванням на Гуамі він лідирував в перегонах з помітним відривом, маючи підтримку 1 тисячі 747 делегатів з"їзду, тоді як підтримка Клінтон складала 1 тисяча 608 делегатів.

Наступні вибори на етапі "праймеріз" у демократів пройдуть у вівторок, 6 травня, в штатах Індіана і Північна Кароліна, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Обама здобув перемогу на проміжних виборах президента США на Гуамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі