понеділок, 03 листопада 2008 09:20

Обама залишив Маккейна позаду (Опитування)

Обама залишив Маккейна позаду (Опитування)

За день до виборів демократ Барак Обама випереджає республіканця Джона Маккейна у шести з восьми головних штатів, де голоси виборців спочатку розділилися майже порівно, як свідчать дані опитування, опублікованого в понеділок.

Обама відірвався від Маккейна на 7% виборців, серед яких 1% додався в неділю. Допустимий рівень похибки у телефонному опитуванні - 2.9%.

Дані нових опитувань свідчать, що Обама випереджає Маккейна на 1 бал у штаті Міссурі та 2 бали у Флориді, а також в Огайо, Вірджинії та Неваді - штатах, де у 2004 році переміг Джордж Буш.

П"ять штатів, в яких демократ лідирує, дають йому 76 електоральних голосів. А разом зі штатами, де у 2004 році виграв демократ Джон Керрі, Обама отримує 328 електоральних голосів - набагато більше, ніж необхідні 270, щоб виграти президентство.

Обама перегнав на 11% виборців Маккейна також у Пенсільванії, штаті, на підтримку якого республіканець дуже розраховував, не зважаючи на те, що на виборах 2004 року люди підтримали демократа Кері

"Випереджання Обами стабільне. Вівторок може стати його великим днем." - говорить опитувач Джон Зогбі.

Маккейн все ж випереджає демократа на 5 балів у штаті Індіана, який не підтримував демократів ще з 1964 року. Обама працював над тим, щоб долучити штат до демократичного блоку, і планує поїхати туди з візитом у день виборів.

За національним опитуванням Обама випереджає суперника на 15 балів серед безпартійних та 13 балів серед жінок. На 1 бал демократ попереду завдяки підтримці чоловіків усіх вікових категорій, окрім від 55 до 69, групи, що віддає перевагу республіканцю, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Обама залишив Маккейна позаду (Опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі