неділя, 24 серпня 2008 12:11

Обама закликає покінчити з провальною зовнішньою політикою Буша

Лідер президентської гонки у демократів сенатор Барак Обама і кандидат у віце-президенти США сенатор-демократ Джозеф Байден вперше виступили разом на передвиборному мітингу, заявивши, що Америка повинна покінчити з "провальною зовнішньою політикою" Джорджа Буша, і не допустити приходу в Білий дім республіканського кандидата Джона Маккейна, який підтримує цю політику.

"Ми знаємо, що отримаємо від іншої (республіканською) сторони. Це буде ще чотири роки все тієї ж відірваної від дійсності політики, яка породила економічну катастрофу усередині країни і провальну зовнішню політику за кордоном", - заявив Обама, виступаючи в суботу разом з Байденом в Спрінгфілді (штат Іллінойс).

Представивши сенатора Байдена як свого кандидата у віце-президенти, Обама підкреслив, що він буде "відмінним віце-президентом".

При цьому, не згадуючи імені віце-президента США Річарда Чейні, Обама заявив, що Байден є іншим політичним лідером і не створюватиме "таємну робочу групу з енергетики, набиту (представниками) "великої нафти", і не буде "віце-президентом, який перекручує факти".

У своєму виступі Байден теж піддав критиці енергетичну і зовнішню політику адміністрації Буша.

"Ми не можемо дозволити собі ще чотири роки такої зовнішньої політики, яка зруйнувала наші альянси і принесла в жертву наше моральне положення в світі", - заявив Байден.

За словами кандидата у віце-президенти США, американські виборці не повинні допустити "ще чотири роки "неенергетичної" політики, яка написана "великою нафтою" для неї самої і яка робить нас в нашій країні все більш і більш залежними від ворожих країн, що у прямому розумінні цього слова ставить Америку під загрозу".

Нагадавши, що Маккейн "на 95% підтримує" політику Буша, Байден попередив, що прихід республіканського кандидата в Білий дім означатиме, що нинішня політика не зміниться.

"Ви не зможете змінити Америку, якщо знатимете, що ваші перші чотири роки як президент виглядатимуть точно так, як і останні вісім років президентства Джорджа Буша", - попередив Байден, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Обама закликає покінчити з провальною зовнішньою політикою Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі