пʼятниця, 04 квітня 2008 08:30

Обама за місяць зібрав пожертвувань удвічі більше Клінтон

Протягом березня 2008 року один з кандидатів на пост президента США Барак Обама зібрав в два рази більше пожертвувань на виборчу кампанію, ніж його конкурентка по Демократичній партії Хіларі Клінтон.

Згідно зі звітами, на кампанію Обами американці пожертвували близько 40 мільйонів доларів, тоді як Клінтон зібрала близько 20 мільйонів. Всього ж за перші три місяці 2008 року сенатор від штату Ілінойс отримав приблизно 131 мільйон доларів пожертвувань, а його суперниця - приблизно 70 мільйонів.

Тим часом кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн сильно відстає від демократів. Інформацію по зборах в березні його штаб поки не оприлюднив, проте відомо, що в січні і лютому йому поступили менше 23 мільйонів доларів пожертвувань.

Зібрані в березні кандидатами-демократами засоби достатньо великі для місяця, коли вирішальних паймеріз майже не проводилося. Обама, що привернув майже 1,3 мільйона жертводавців і в основному через інтернет, тепер зможе пустити гроші на рекламну кампанію в Пенсільванії, де праймеріз відбудуться 22 квітня. На оплату телеефіра на каналах штату політик витратив більше 2,7 мільйонів доларів, майже в три рази більше, ніж витратила Клінтон на ті ж цілі, передає в п"ятницю агентство Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Обама за місяць зібрав пожертвувань удвічі більше Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі