вівторок, 16 вересня 2008 16:25

Обама відмовився допомогти демократам Сенату грошима

Кандидат на пост президента США від демократів Барак Обама відмовився надати демократичній сенатській більшості кошти на фінансування виборчої кампанії. З таким проханням до Обами звернувся лідер сенатської більшості Гарі Рейд (HarryReid), повідомляється на порталі Politico.com.

Штаб Обами дав згоду тільки на використання його імені (а також імені його дружини Мішель та кандидата у віце-президенти Джозефа Байдена) для збору коштів звичайною та електронною поштою. За інформацією, отриманою Politico.com від анонімних джерел, Обама не планує проводити спільних акцій з демократами Сенату або Палати представників, мета яких - отримання фінансування.

У серпні кандидат в президенти від Демократичної партії, який відмовився від бюджетного фінансування своєї кампанії, встановив рекорд зі збору пожертвувань (на рахунки його кампанії було перераховано 66 мільйонів доларів). Загальний бюджет кампанії склав близько 77 мільйонів. Рейд розраховував, що Обама зможе виділити сенатській демократичній більшості близько 10 мільйонів доларів. На майбутніх виборах в Сенат демократи можуть розраховувати отримати 12 місць, тоді як республіканцям необхідно провести 23 своїх кандидата.

За словами деяких демократів, їм дуже важко організовувати свої заходи спільно з Обамою: подібні події вимагають тривалих переговорів з його штабом. Інші члени Демократичної партії вважають, що після тривалого змагання з Хіларі Клінтон Обамі необхідно більше уваги приділяти власній кампанії. Крім того, чорношкірий сенатор настільки популярний, що він отримує більше прохань про спільні виступи, аніж він в змозі задовольнити, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама відмовився допомогти демократам Сенату грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі