середа, 22 жовтня 2008 11:08

Обама став популярнішим за Маккейна на 10%

Обама став популярнішим за Маккейна на 10%

Перевага кандидата на пост Президента США від Демократичної партії Барака Обами у популярності над республіканцем Джоном Маккейном досягла 10%. Такий результат вперше продемонструвало опитування громадської думки, проведене на замовлення газети "Wall Street Journal" і телекомпанії NBC.

Згідно із поширеними у вівторок підсумками соцдослідження, за Б. Обаму готові віддати голоси 52% респондентів, за Дж.Маккейна висловилося 42%. За два тижні, що минули з моменту проведення аналогічного опитування, розрив на користь демократа збільшився з 6% до 10%.

Одночасно автори опитування вказують на спад популярності кандидата республіканців на пост Віце-президента США Сари Пейлін. Негативно сприймають губернатора Аляски 47% опитаних, навпаки, симпатизують їй 38% учасників опитування. 55% респондентів вважають, що С. Пейлін недостатньо кваліфікована, щоб у критичній ситуації виконувати обов"язки Президента країни. Два тижні тому таких поглядів притримувалися 50% опитаних.

Під час дослідження було вивчено думки 1159 американців з правом виборчого голосу. Можливість погрішності становить 3%, передає ПРАЙМ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Обама став популярнішим за Маккейна на 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі