середа, 07 травня 2008 11:52

Обама став першим від демократів. Результати праймеріз (ФОТО)
6

Підсумки праймеріз у демократів в Індіані і Північній Кароліні мало що змінили в розстановці сил. Барак Обама зміцнив позиції і виграв проміжні президентські вибори. Хіларі Клінтон виконала завдання-мінімум, не допустивши подвійного фіаско.

"Я виграю, він виграє. Я думаю, це говорить про те, наскільки сильно захоплені боротьбою наші прихильники, і наскільки багато американців хочуть змінити країну. Я можу запевнити вас: щоб не трапилося, я все зроблю для того, щоб стати кандидатом від демократичної партії. Тому що в листопаді ми повинні виграти", - заявила сенатор від штату Нью-Йорк після перемоги в Індіані.

Та все ж екс-першій леді доводиться задовольнятися лише тим, що вона наздоганяє свого суперника. Сенатор від штату Ілінойс Барак Обама фінішував першим в Північній Кароліні, ще на крок наблизившись до заповітної мети.

"Ми не повинні давати шансу Джону Маккейну, - сказав він виборцям, - щоб не отримати на третій термін того ж Джоджа Буша. Америці потрібні зміни. І тому в листопаді ми будемо єдині."

Обама зараз є лідером президентських перегонів у демократів і з урахуванням сьогоднішньої перемоги в Північній Кароліні виграв "праймеріз" в 32 з 48 штатів і територій, де вже пройшли проміжні президентські вибори.

Варто відзначити, що останнє опитування, проведене інформаційним агентством Associated Press спільно з агентством Ipsos, показало, що Клінтон, як і Обама, переможе на виборах кандидата-республіканця Джона Маккейна, причому зробить це з великим відривом.

Клінтон, висунутій проти Маккейна, віддали перевагу 50% опитаних. Маккейн в цьому випадку набирає 41%. У Обами в поєдинку з Маккейном є шанс обійти суперника всього на 2% (46 проти 44).

Щоб стати єдиним кандидатом на пост президента від демократів Обамі і Клінтон потрібно заручитися підтримкою 2025 делегатів. Вже зрозуміло, що ні Обама, ні Клінтон на праймеріз їх не набирають. Тому, вирішальна сутичка відбудеться в серпні - на загальнонаціональному з"їзді партії в Денвері.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Обама став першим від демократів. Результати праймеріз (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі