пʼятниця, 27 лютого 2009 16:47

Обама розширить Раду нацбезпеки США

Обама розширить Раду нацбезпеки США
Президент Барак Обама наказав розширити склад Ради національної безпеки США. Відповідну директиву глава держави підписав 13 лютого, але її зміст став відомий пресі тільки в четвер, повідомляє "Лента.ру".

Раніше постійними членами Ради були віце-президент, держсекретар, міністр фінансів, міністр оборони і радник президента з національної безпеки. Крім того, постійними консультантами Ради є директор національної розвідки і голова Об"єднаного комітету начальників штабів.

У відповідності с рішенням Обами, до Ради увійдуть генеральний прокурор, міністри енергетики та національної безпеки, а також посол США в ООН. Крім того, передбачається запросити на засідання представників багатьох інших міністерств та відомств, а також президентського апарату.

Рада національної безпеки США - консультативний орган при президенті, присвячений питанням безпеки і зовнішньої політики. Цей орган був створений у 1947 році за президента Гаррі Трумена, і її склад неодноразово змінювався.

Зараз ви читаєте новину «Обама розширить Раду нацбезпеки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі