вівторок, 20 січня 2009 18:30

Обама прибув на інавгурацію

Обраний президент США Барак Обама прибув до вашингтонського Капітолію, де він буде приведений до президентської присяги, повідомив телеканал CNN. Разом з Обамою на посаду офіційно вступить обраний віце-президент Джо Байден. Раніше Обама і Байден зустрілися в Білому домі зі своїми попередниками - Джорджем Бушем і Діком Чейні.

На Національному Моллі, обширному відкритому просторі перед Капітолієм, зібралися глядачі, їхня кількість може досягти двох мільйонів осіб. Офіційні урочисті заходи, присвячені інавгурації, почалися перед Капітолієм незабаром після 10 годин ранку за місцевим часом. Обама і Байден почали день інавгурації з відвідин церковної служби, а потім відправилися в Білий дім.

Президентський автомобільний кортеж з Обамою, Байденом, Бушем і Чейні (останній через нещодавню травму вимушений пересуватися на інвалідному візку) прибув з Білого дому до Капітолію близько 11 годин ранку. Процедура присяги нового президента повинна завершитися до полудня, після чого Обама виступить з традиційною інавгураційною промовою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама прибув на інавгурацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі