четвер, 30 жовтня 2008 09:19

Обама пообіцяв створити двопартійну адміністрацію

Обама пообіцяв створити двопартійну адміністрацію

Кандидат в президенти США від демократів Барак Обама пообіцяв у разі своєї перемоги на виборах створити двопартійну адміністрацію, передає AFP. У телевізійному інтерв"ю в середу Обама заявив, що республіканці будуть неодмінно включені в його кабінет і ці призначення не носитимуть "показний" характер.

"У дуже багатьох випадках у республіканців є хороші ідеї. І знаєте, я завжди з радістю запозичував хороші ідеї з будь-якого джерела", - відзначив кандидат. Обама сказав, що кандидатів на провідні урядові пости він вже підшукав, але назвати їх відмовився.

Зокрема, чорношкірий сенатор не почав однозначно відповідати на питання про те, чи збереже свій пост міністр оборони Роберт Гейтс. Робота Гейтса отримала високі оцінки і республіканців, і демократів - зокрема, в штабі Обами. Відхилившись від відповіді, Обама все ж таки сказав, що має намір формувати команду з національної безпеки за "непартійним" принципом.

Раніше місце в адміністрації Обами було обіцяне як мінімум одному високопоставленому республіканцеві - колишньому держсекретареві США Коліну Пауелу, який виступив на підтримку демократичного кандидата. Суперник Обами, республіканець Джон Маккейн раніше також обіцяв дати місця в своєму кабінеті представникам конкуруючої партії, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Обама пообіцяв створити двопартійну адміністрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі