середа, 08 жовтня 2008 08:21

Обама переміг у других теледебатах

Обама переміг у других теледебатах
Переможцем других дебатів кандидатів в президенти США, згідно з даними опитувань громадської думки, знову став Барак Обама.

Так опитування, проведене на замовлення телеканалу CNN відразу ж після завершення дебатів, показало, що 54% респондентів віддали перевагу кандидатові від демократів і лише 30% заявили, що на других дебатах переміг кандидат-республіканець - Джон Маккейн.

Опитування, проведене телеканалом CBS, також свідчить про перемогу Обами. Так, 40% зареєстрованих виборців, що не відносять себе до прихильників тієї або іншої партії, назвали переможцем других дебатів кандидата-демократа. 26% віддали перемогу Маккейну, а 34% заявили, що дебати закінчилися внічию. При цьому учасники опитування заявили, що Маккейн більш готовий до виконання обов"язків президента. Такої точки зору до дебатів дотримувалися 77% респондентів, а після них - 83%.

Другі дебати кандидатів в президенти США пройшли у вівторок увечері в Нешвіллі, штат Теннессі. Дебати проходили у формі відповіді на питання - як прислані через інтернет, так і такі, що задаються присутніми в залі.

Планувалося, що питання будуть підібрані так, щоб був дотриманий баланс між ключовими темами зовнішньої і внутрішньої політики. Проте головною темою, якою кандидати приділили найбільший час, виявилася фінансова криза. Крім того, кандидати обмінялися думками з приводу операцій США в Іраку і Афганістані, а також обговорили конфлікт на Кавказі і відносини Росії з сусідніми країнами.

Завершальні - треті - дебати кандидатів в президенти США заплановані на 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Обама переміг у других теледебатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі