понеділок, 11 лютого 2008 08:36

Обама отримав п"яту перемогу над Клінтон за останні два дні

Сенатор Барак Обама в неділю виграв проміжні президентські вибори демократів в штаті Мен. Вибори пройшли у формі зборів виборців (caucuses). Обама отримав п"яту за останні два дні перемогу над своїм головним суперником - сенатором Хіларі Клінтон.

Із таким прогнозом на основі динаміки надходження результатів голосування виступили телекомпанії Сі-ен-ен, Ей-бі-сі і Ен-бі-сі.

У суботу Обама переміг на виборах у демократів у штатах Небраска, Луїзіана і Вашингтон, а також на американських Віргінських островах.

Ця перемога дозволила Обамі ще більше скоротити свій розрив із лідером перегонів Клінтон за числом делегатів майбутнього загальнонаціонального з"їзду демократичної партії, що відбудеться в серпні.

В даний час позиції двох демократів статистично рівні.

Для того щоб стати на з"їзді офіційним претендентом на пост президента кандидатові-демократу необхідно заручитися підтримкою 2,025 тисячі делегатів.

Наступним важливим етапом президентських перегонів будуть праймеріз 12 лютого в штатах Вірджинія і Меріленд, а також в американській столиці Вашингтон, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Обама отримав п"яту перемогу над Клінтон за останні два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі