понеділок, 01 грудня 2008 08:39

Обама оголосить про призначення держсекретаря і голови Пентагону

Обама оголосить про призначення держсекретаря і голови Пентагону
Обраний президент США Барак Обама проведе в понеділок в Чікаго прес-конференцію, на якій оголосить про призначення на ключові пости в своїй майбутній адміністрації у сфері національної безпеки, включаючи пости держсекретаря і голову Пентагону, повідомили журналістам представники штабу перехідної адміністрації Обами.

На прес-конференції, яка почнеться в 17:40, разом з Обамою будуть присутні сенатор-демократ і колишня перша леді США Хіларі Клінтон, кандидатуру якої він висуне на пост держсекретаря США, а також міністр оборони США Роберт Гейтс, якому Обама запропонує залишитися на цьому ж посту в новій адміністрації.

Одночасно з призначеннями Клінтон і Гейтса Обама оголосить про призначення новим радником президента США по національній безпеці колишнього верховного головнокомандуючого об"єднаними озброєними силами НАТО в Європі, колишнього главу європейського командування ВС США генерала морської піхоти у відставці Джеймса Джонса.

"Тріумвірат Гейтса, Клітон і Джонса на чолі "команди" Обами по національній безпеці викликає величезну довіру за кордоном і усередині країни і ще більше укріплює зростаючу пошану до мужності вибраного президента і його здатності приймати продумані вирішення при відборі найкращих і найрозумніших людей для реалізації наших пріоритетів у сфері національної безпеки", - мовиться в поширеній у Вашингтоні заяві заступника голови сенатського комітету з збройних сил сенатора-республіканця Джона Уорнера.

Рішення Обами про призначення Клінтон, Гейса і Джонса отримало також підтримку заступника голови сенатського комітету у закордонних справах сенатора-республіканця Річарда Лугара.

"Це відмінний вибір (Обами). Я думаю, що це буде сильна команда", - заявив Лугар в неділю в ефірі телекомпанії Эй-бі-сі.

При цьому сенатор Лугар повідомив про те, що майбутній голова сенатського комітету у закордонних справах сенатор-демократ Джон Керрі також вважає за правильне вирішення Обами про призначення Клінтон, Гейтса і Джонса.

"Я упевнений, що сенатор Керрі - наш майбутній голова - думає точно так", - сказав Лугар.

На прес-конференції в понеділок Обама оголосить також про призначення свого нинішнього радника по національній безпеці Сюзан Райс постійним представником США при ООН, про призначення губернатора штату Арізона Джанет Наполітано міністром внутрішньої безпеки і висуне кандидатуру юриста Еріка Холдера на пост міністра юстиції і генерального прокурора США.

Всі шість призначень вимагатимуть затвердження сенатом США після після того, як, вступивши на посаду президента, Обама офіційно направить висунуті ним кандидатури на таке затвердження.

Обама вступить на посаду на офіційній церемонії інавгурації нового президента США, яка відбудеться 20 січня 2009 року, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Обама оголосить про призначення держсекретаря і голови Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі