вівторок, 18 листопада 2008 07:53

Обама обговорив з Маккейном майбутнє Америки

Обама обговорив з Маккейном майбутнє Америки
Обраний президент США Барак Обама зустрівся з колишнім суперником по президентським перегонам Джоном Маккейном вперше після закінчення виборів в США, передає телеканал CNN. Зустріч відбулася в понеділок 17 листопада в штаб-квартирі перехідної адміністрації Обами в Чикаго.

У зустрічі також взяли участь партнер Маккейна по роботі в Сенаті Ліндсі Грехем та майбутній глава апарату Обами Рам Емануел. Перед початком зустрічі Маккейн пообіцяв надати підтримку майбутній адміністрації США; проте, як і очікувалося, жодної офіційної посади в ній йому запропоновано не було.

За підсумками зустрічі Обама та Маккейн обнародували спільне повідомлення, згідно якому, обидва політики визнали "необхідність переходу до нової епохи реформ, ефективної боротьби з розбіжностями в уряді та подолання суперництва партій, з тим щоб відновити довіру до уряду".

Як нагадує агентство France Presse, зараз команда Обами займається формуванням майбутньої адміністрації, у тому числі й відбором кандидатів на посади міністрів. Низка призначень вже відбулися, проте найбільш відповідальні посади як і раніше вакантні.

Так, досі невідомо, хто займе пост держсекретаря США. За деякими даними, він може дістатися колишній суперниці Обами по боротьбі за висунення в кандидати в президенти Хіларі Клінтон, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама обговорив з Маккейном майбутнє Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі