середа, 12 березня 2008 16:22

Обама наздогнав і перегнав Клінтон

Сенатор від Ілінойса Барак Обама укріпив своє положення лідера президентської гонки у американських демократів, отримавши перемогу на "праймеріз" в штаті Міссісіпі. За нього проголосував 61% виборців, а за Хіларі Клінтон - 37%.

На кону стояли голоси 33 делегатів від Місіссіпі на майбутньому національному з"їзді демократів. Пропорційно результатам голосування Обаме дісталося 17 з них.

Для висунення своєї кандидатури в президенти США демократові треба зібрати 2025 делегатських мандатів. За станом на 12 березня, Барак Обама зміг заручитися підтримкою 1586 делегатів. Його суперниця Хіларі Клінтон поки набрала 1438 голосів. Таким чином, відривши Обами від його головної суперниці склав 148 голосів.

На даний момент проміжне президентське голосування пройшло в 30 штатах. За даними CNN, Обама і Клінтон мають рівну кількість перемог в штатах - 15 .

Останній раз сенаторові від Ілінойса вдавалося перемогти на проміжних президентських виборах в штаті Вайомінг, де він отримав 61% голосів.

Наступні праймеріз пройдуть в Пенсільванії 22 квітня. Якщо Обама виграє і там, то шанси Клінтон на участь в президентських виборах стануть зовсім мізерними, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Обама наздогнав і перегнав Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі