вівторок, 05 серпня 2008 09:29

Обама і Маккейн знову обмінялися звинуваченнями

В понеділок, 4 липня, передвиборний штаб демократичного кандидата в президенти США Барака Обами випустив телевізійний ролик, в якому звинувачує кандидата від консерваторів Джона Маккейна в тому, що той є знаряддям нафтових корпорацій. Про це повідомляє TimesOnline.

У ролику указується, що виробники нафти пожертвували на кампанію Маккейна два мільйони доларів. Кадри, на яких Маккейн відображений разом з президентом Джорджем Бушем, супроводжуються словами: "Після одного президента в кишені у нафтових корпорацій ми не можемо собі дозволити другого".

В цілому ролик присвячений планам Обами забезпечити американським сім"ям тисячодолларові податкові пільги у зв"язку із зростаючими цінами на нафту за рахунок введення податку на несподіваний прибуток для нафтових компаній.

Штаб Джона Маккейна швидко відреагував на випад, в черговий раз звинувативши Обаму в лицемірстві і повідомивши, що близько чотирьохсот тисяч доларів в передвиборному фонді демократичного кандидата пожертвувано нафтовиками.

Прихильники Маккейна підкреслили, що в 2005 році Маккейн голосував проти законопроекту про надання мільярдних податкових пільг енерговиробникам для активізації здобичі енергоносіїв усередині країни, а Барак Обама голосував за цей законопроект.

За даними незалежної дослідницької групи Центр за відкриту політику, нафтові корпорації пожертвували на передвиборну кампанію Маккейна дещо менше суми, що вказана Обамою - 1,3 мільйона доларів.

Раніше штаб кандидата в президенти США від республіканської партії Джона Маккейна звинуватив кандидата від демократів Барака Обаму у використанні міжрасових суперечностей в ході передвиборної кампанії.

30 липня передвиборний штаб Маккейна випустив в ефір новий рекламний ролик під назвою Знаменитість, в якому Барак Обама демонструється разом з Брітні Спірс і Періс Хілтон. Тим самим в ролику критикується прагнення Обами завоювати світову популярність, а також указується, що сенаторові-демократові слід було б приділяти більше уваги насущними проблемам країни, а не виступати перед багатотисячними аудиторіями, подібно знаменитості.

Передвиборний штаб Маккейна також звинувачує американські ЗМІ в тому, що вони "закохалися" в Барака Обаму.

Тим часом, згідно з опитуваннями Gallup, різниця в підтримці між Обамой і Маккейном скоротилася всього до 1%, демократа підтримують 45% американських виборців, а республіканця - 44%.

Зараз ви читаєте новину «Обама і Маккейн знову обмінялися звинуваченнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі