четвер, 11 грудня 2008 10:39

Обама хоче поліпшити образ США в очах мусульман

Обама хоче поліпшити образ США в очах мусульман

Обраний президент США Барак Обама заявив, що постарається змінити образ країни в очах мусульман всього світу і, згідно традиції, використовуватиме своє повне ім"я - Барак Хусейн Обама - під час інавгурації.

Образу США в очах світової мусульманської спільноти було завдано серйозного удару під час восьми років перебування при владі президента Джорджа Буша, головним чином через вторгнення до Іраку, жорстоке поводження з ув"язненими, необґрунтовані арешти підозрюваних в тероризмі та їхнє перебування у в"язниці на американській військовій базі в Гуантанамо.

Однією з передвиборчих обіцянок Обами було те, що він вестиме роботу над зміною загальносвітової репутації США, в рамках якої Обама виступить з промовою в "столиці мусульман всього світу".

Після цього Обама знов повернувся до цього питання і пообіцяв виступити з подібною промовою, але утримався від відповіді на питання, коли саме це може відбутися.

"Ми маємо унікальну можливість зробити перезавантаження, змінити образ США в очах світової спільноти і, зокрема, в очах мусульманського світу. І нам необхідно скористатися цією можливістю", - заявив Обама.

Обама також підкреслив, що його промова буде подвійною за змістом - з одного боку, адміністрація президента США буде непохитною в боротьбі з екстремізмом, а з іншого намагатиметься вибудовувати взаємоповажні та партнерські відносини з мусульманськими країнами.

"Я думаю, що світ готовий до такого послання", - зазначив Обама.

Під час передвиборчої кампанії обраному президентові США неодноразово ставили питання про його повне ім"я, і чи буде він його використовувати під час інавгурації.

"Я дотримаюся традиції, згідно якої використовуються всі три частини імені", - заявив Обама, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Обама хоче поліпшити образ США в очах мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі