вівторок, 28 вересня 2010 10:44

Обама готує з Америки країну математиків

Обама готує з Америки країну математиків

Президент США Барак Обама вважає поглиблене вивчення у школах і університетах точних і природничих наук найважливішим чинником для зростання Америки в ХХІ-му столітті.

"Коли я прийшов до влади, я поставив за мету підвищення з середнього до вищого рівня нашої нації у сферах математики і точних наук. Поліпшення освіти в галузі природничих і точних наук, технологій, інженерної справи і математики життєво необхідне для підготовки наших студентів до конкуренції в економіці ХХІ століття. І тому нам для підтримки американських студентів потрібно набирати й навчати вчителів математики й точних наук", - сказав, як передає РИА Новости, Обама.

На найближчі два роки президент поставив перед країною завдання підготувати 10 тисяч вчителів із предметів, які належать до точних і природничих наук, сфері технологій, інженерної справи та математики.

Протягом десяти років кількість нових вчителів повинно досягти ста тисяч.

Сьогоднішня заява - черговий крок у проведеній Обамою реформі освіти й кампанії з підтримки інноваційних проектів.

У листопаді минулого року Обама оголосив про початок кампанії з підтримки інноваційних проектів.

Мета цієї кампанії він сформулював так: "США в вже в цьому десятиліття повинні стати лідером у галузі науково-математичної освіти".

Президент зізнався, що у нього викликає занепокоєння той факт, що, згідно з дослідженнями, 15-річні американці займають 21-е місце у світовому рейтингу за рівнем знань у галузі природничих наук, і 25-е - в математиці.

У рамках запропонованого Обамою плану компанії Intel, Xerox, Kodak і Time Warner Cable разом з фондом Білла і Мелінди Гейтс та корпорацією Carnegie домовилися шукати успішні програми з природничих наук, математики та розвитку технологій, щоб потім ці програми поширювати по всій Америці.

Крім того, Обама в минулому році оголосив про майбутню масштабну реформу освіти.

Шістдесят мільярдів доларів, що призначалися для субсидій великим банкам, будуть, відповідно до пропозицій президента, протягом десяти років перенаправлені на виділення студентських грантів і реформування системи освіти.

Також, по завіреннях Обами, в найближчі роки будуть збільшені інвестиції в програми з надання пільгових кредитів на освіту сім"ям із середнім достатком.

Про необхідність реформування системи освіти c метою підвищення якості підготовки студентів і забезпечення доступності навчання Обама говорив і в понеділок, 27 вересня, - у розмові зі студентами і в інтерв"ю телеканалу NBC.

Нагадаємо, цього року українські абітурієнти показали найгірші результати з математики, фізики та англійської.

Зараз ви читаєте новину «Обама готує з Америки країну математиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі