вівторок, 26 серпня 2008 09:37

Нью-Йорку загрожує катастрофічний землетрус

Сильний землетрус може загрожувати Нью-Йорку. До такого висновку прийшли американські учені після аналізу сейсмічної активності, яка реєструвалася в цій частині країни за останніх 330 років.

Виявилось, що два геологічні розломи, перетинаються приблизно за 40 кілометрів на північ від Нью-Йорка, причому поряд з перетином двох ліній сейсмічної активності знаходиться АЕС.

З одного боку, вірогідність сильного землетрусу - магнітудою 6-7 балу за шкалою Ріхтера - в районі Нью-Йорка невелика. За їх підрахунками, такий природний катаклізм може відбуватися там раз на 3400 років.

Проте сейсмологи не знають, коли цю частину земної кулі останній раз стрясав такий могутній землетрус і тому не можуть сказати, коли саме місту варто чекати апокаліпсису. Враховуючи величезне число жителів міста, щільність забудови, наслідки стихійного лиха можуть бути справді катастрофічними, повідомляє AssociatedPress, Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Нью-Йорку загрожує катастрофічний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі