четвер, 12 квітня 2007 12:44

Нью-йоркські поліцейські візьмуть участь в миротворчих операціях ООН

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун в ході зустрічі з мером Нью-Йорка Майком Блумбергом звернувся до нього з проханням виділити співробітників поліції для участі в миротворчих місіях організації, передає AP.

Відповідно до заяви, яку зробив представник ООН Марі Окабе (Marie Okabe) перед зустріччю, поліцейські сили Нью-Йорка - одні з найбільш багатофункціональних, і генсек хотів би вивчити їх можливості, оскільки "залучення поліції до миротворчих операцій є одним з пріоритетних завдань, що стоять перед ООН".

Блумберг залишив зустріч, що пройшла 11 квітня, без спілкування із журналістами. Його прес-секретар також відмовився від коментарів. У Нью-Йорку з недавніх пір скоротили кількість нових співробітників, що приймаються в поліцію, так що не зрозуміло, чи зможе місто знайти резерви для миротворчої діяльності.

За даними миротворчого департаменту ООН, в даний час 321 американський поліцейський бере участь в миротворчих місіях за кордоном, зокрема, в Косово, Ліберії, Судані, на Гаїті. Поліцейські займаються в основному підготовкою кадрів для місцевих правоохоронних органів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нью-йоркські поліцейські візьмуть участь в миротворчих операціях ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі