четвер, 24 січня 2008 12:26

Нью-йоркські поліцейські оплачували послуги інформаторів конфіскованими наркотиками

 Новий скандал розгорівся у рядах правоохоронних органів нью-йоркського району Бруклін. Як вдалося з"ясувати слідчим бюро внутрішніх розслідувань, офіцери відділу по боротьбі з наркотиками використовували для оплати послуг своїх інформаторів незаконні методи.

Детективи давали за інформацію конфісковані наркотичні і психотропні засоби, повідомляють місцеві ЗМІ.

Попередній підсумок розслідування - арештовані чотири офіцери, троє позбавлені звань і почестей і більше десяти тимчасово усунений від несення служби. Проте слідчі відзначають, що зупинятися на досягнутому не збираються і мають намір розплутати клубок до кінця.

"В ході слідства, що триває, можуть бути нові відставки", - заявив офіційний представник департаменту поліції Пол Брауні.

Зараз в Бруклінський відділ по боротьбі з наркотиками переведено чотирьох високопоставлених інспекторів, зокрема, призначений новий глава відділу.

Колишній шеф бруклінських детективів Реймонд Ебраззі, правда, зізнався, що у 1990-і роки, коли силам поліції не надавалися кошти у достатньому обсязі, подібна схема отримання інформації використовувалася досить широко. Проте  зараз, за його словами, такий підхід йому здається неприйнятним.

Так само вважають і співробітники прокуратури, які мають намір найближчим часом переглянути понад 100 кримінальних справ, які вели викриті в незаконній діяльності детективи, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Нью-йоркські поліцейські оплачували послуги інформаторів конфіскованими наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі