понеділок, 01 жовтня 2007 02:35

НУ-НС претендує на посаду спікера

Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" претендує на посаду спікера у новій Верховній Раді.

Про це на брифінгу заявив один з лідерів блоку В"ячеслав Кириленко.

За його словами, домовленості НУ-НС та БЮТ, досягнуті до проведення виборів, передбачають, що в разі формування цими політсилами більшості у парламенті, кандидатуру прем"єр-міністра пропонує сила, що набрала більшу кількість голосів, Кабмін формується у співвідношенні 50 на 50, а на посаду спікера висувається кандидат від другої сили.

Кириленко додав, що найближчим часом відбудеться спільне засідання політрад НУ-НС і БЮТ, на якому в тому числі будуть розглянуті кадрові питання.

Водночас лідер НУ-НС Юрій Луценко на спільному брифінгу з Юлією Тимошенко не підтвердив, що блок претендує на посаду спікера, зазначивши, що про розподіл портфелів зараз йдеться й головне працювати однією командою з БЮТ.

Як повідомляло агентство, лідер Блоку свого імені Юлія Тимошенко вважає, що найімовірніше головою Верховної Ради буде представник Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона". Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС претендує на посаду спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі