неділя, 19 серпня 2007 12:53

НУ-НС і БЮТ добиватимуться перевиборів мерів Києва і Харкова

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" і Блок Юлії Тимошенко беруть на себе зобов"язання добитися проведення дострокових виборів міських голів Києва Леоніда Черновецького і Харкова Михайла Добкіна.

Про це сьогодні на прес-конференції в Кіровограді повідомив лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко.

За його словами, "НУ-НС" і БЮТ на минулому тижні в ході обговорення спільних дій у виборчій кампанії та після неї дійшли згоди щодо проведення дострокових виборів мерів Києва і Харкова.

"Ми беремо на себе спільне зобов"язання провести дострокові вибори мерів Києва та Харкова, які надзвичайно непопулярні і дискредитували саму ідею народовладдя", - сказав Луценко.

Він додав, що зі свого боку робитиме все, "аби усунути від влади пана Черновецького, який дискредитував звання столичного міського голови і занедбав українську столицю".

При цьому Луценко не виключив, що список міських голів, щодо яких ініціюватиметься переобрання, може буде розширений, оскільки до блоку з різних міст звертаються люди з повідомленнями про невідповідність міських голів або представників місцевих адміністрацій займаним посадам.

"Власне, боюсь, що справа дійде до позачергових повноцінних виборів місцевих органів влади", - сказав лідер блоку, не виключивши, що вже на початку наступного року "можуть відбутися дострокові вибори місцевого керівництва, міських голів в Києві та інших крупних центрах України".

Водночас Луценко сказав, що це питання стане нагальнішим після внесення змін до Конституції, які відрегулюють певні механізми формування виконавчої влади на місцях, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «НУ-НС і БЮТ добиватимуться перевиборів мерів Києва і Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі