четвер, 06 грудня 2007 10:22

НТВ не хоче безкоштовно агітувати за кандидатів в президенти

Телекомпанія НТВ відмовилася безкоштовно надавати ефір для агітації в ході президентської виборчої кампанії. Тим часом "Россвязьохранкультура" включила НТВ до переліку організацій, які зобов"язані будуть надати ефірний час і друкарські площі кандидатам в президенти. Ці розбіжності в середу не дозволили Центрвиборчкому затвердити список організацій. У четвер ЦВК вирішить цю проблему, правда, НТВ у списку вже не буде, пишуть "Відомості".

Як відзначає видання, згідно із законом телеканали повинні безкоштовно виділяти на агітацію не менше години в робочі дні з 2 лютого по 31 березня. А друкарські ЗМІ зобов"язані забронювати для безкоштовної агітації не меншого 10% об"єму щотижневої друкарської площі. За ініціативою телеканалів ефір може бути скорочений по формулі "не більше години на кожного" учасника кампанії. На виборах Держдуми ефір для агітації надавали "Перший канал", "Росія" і ТВЦ.

Список друкарських ЗМІ збільшився завдяки відомостям про фінансування видань, які були отримані від уряду Москви, говорить джерело в "Россвязьохранкультура". Перед парламентськими виборами таку інформацію завчасно не запитали, зізнається він. НТВ субсидував федеральний бюджет. За даними "Россвязьохранкультура", держпідтримка компанії в 2006 році склала 116 млн рублів. Проте компанії вдалося довести, що вона не зобов"язана брати участь у безкоштовній агітації. Таким чином до ЦВК направлений новий перелік, НТВ в ньому вже немає, повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «НТВ не хоче безкоштовно агітувати за кандидатів в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі