вівторок, 02 грудня 2008 13:14

Нову адміністрацію США попередили про майбутні теракти

Створена Конгресом двопартійна комісія підготувала доповідь про терористичну небезпеку, що загрожує США, повідомляє Associated Press.

У вівторок з положеннями доповіді буде ознайомлений обраний віце-президент Джо Байден, а офіційно опублікувати документ планують в середу. Автори доповіді, зокрема, доповыли, що в період до 2013 року США загрожує терористичний акт з використанням зброї масового знищення - ядерного або біологічного.

Комісія із запобігання розповсюдження і терористичного використання зброї масового знищення була створена в травні 2008 року. Керують комісією колишні сенатори Боб Грем (BobGraham) і Джим Телент (JimTalent).

Автори доповіді рекомендують новій американській адміністрації активно готуватися до біологічного теракту і зробити одного з членів Ради національної безпеки керівником розвідувальної і дипломатичної діяльності в питаннях нерозповсюдження ЗМЗ.

Як вважають автори доповіді, зараз у терористичних груп як і раніше недостатньо наукових і технічних можливостей для створення хімічної або біологічної зброї, але це "відставання" легко подолати, якщо терористи знайдуть достатньо кваліфікованих посібників серед учених. При цьому біологічна атака вірогідніша, ніж ядерна, а найбільш вірогідна біологічна зброя, як сказав екс-сенатор Грем, - спори сибірської виразки.

Раніше стало відомо, що Пентагон планує найближчими роками розвернути на території США 20-тисячний військовий контингент, який якраз буде призначений для протистояння наслідкам можливих терактів з використанням зброї масового знищення.

Зараз ви читаєте новину «Нову адміністрацію США попередили про майбутні теракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі