пʼятниця, 04 квітня 2008 10:21

Новостворений Центр серця прооперував першого пацієнта

Кардіошунтування провів кардіохірург Борис Тодуров, відомий першими операціями з пересадки серця в Україні. Медики та журналісти стежили за перебігом операції з прес-центру, в якому її транслювали.

Загалом Київський центр серця – одна з найсучасніших клінік Європи, відкрита наприкінці минулого року. Але тут лікуватимуть і консультуватимуть не лише киян, щоправда для мешканців інших регіонів та країн операції будуть платними.

У черзі на операції у Центрі серця вже триста хворих. Загалом кардіохірургічних втручань щороку потребує 50 тисяч мешканців України.

Борис Тодуров, директор Центру серця, кардіохірург: "На сьогоднішній день всі центри, які існують, роблять близько 12 тисяч в рік, тобто трохи більше, чим одна п"ята від необхідного. Тому, навіть якщо буде побудовано таких центрів ще 5-6, цього буде мало для того, щоб прооперувати всіх охочих в Україні", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Новостворений Центр серця прооперував першого пацієнта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі