пʼятниця, 17 грудня 2010 09:39

Новорічні атракціони на Майдані заборонили як небезпечні

Новорічні атракціони на Майдані заборонили як небезпечні

Держгірпромнагляд після позапланової перевірки безпечності експлуатації 12 атракціонів, які встановлено на Майдані Незалежності, просить зупинити їх експлуатацію.

Відповідну вказівку озвучили Головному управлінню культури і мистецтв КМДА, яке займалось встановленням каруселів, повідомляє сайт відомства.

За порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності заступника директора Голосіївського парку та завідувача атракціонами парку "Перемога".

Перевіряючі з'ясували, що атракціони належать Голосіївському парку культури та відпочинку, Центральномупарку культури та відпочинку, Парку культури та відпочинку "Перемога", та виявили низку порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Зокрема, немає дозволу органу нагляду за охороною праці на експлуатацію дитячого механізованого атракціону "Дитячій манеж"; після монтажу атракціонів "Дитяча залізнична дорога", "Птахи", "Манеж", "Клоун", "Глобус", "Тир", "Потяг", "Дитяча карусель", "Піратський острів" не проведено їх технічний огляд, не складено акти на дозвіл експлуатації атракціонів.

Крім того, відповідальні особи за утримання атракціонів у справному стані не контролюють ведення журналів щоденного огляду атракціонів операторами, до того ж атракціони експлуатуються за несприятливих погодних умов, що може впливати на безпеку їх роботи та безпеку дітей.

Атракціони не мають належно укріпленої огорожі, не обладнані протипожежним щитом та засобами пожежогасіння та не мають схеми способи евакуації відвідувачів і персоналу.

Зараз ви читаєте новину «Новорічні атракціони на Майдані заборонили як небезпечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі