понеділок, 13 грудня 2010 17:32

Нового пандемічного грипу цієї зими в Україні не буде - імунолог

Нового пандемічного грипу цієї зими в Україні не буде - імунолог

В Україні цієї зими очікуються три штами вірусу грипу, але нових вірусів не буде.

Такий прогноз озвучив директор Київського центру імунології, головний спеціаліст з питань клінічної імунології Головного управління охорони здоров'я Києва Олег Назар.

"Цієї зими нового страшного грипу не буде ... На сьогоднішній день очікуються три штами вірусу: H1N1, H1N2, H2N3 (Каліфорнія, Брісбен, Перс)", - сказав Назар під час інтернет-конференції на сайті ЛІГАБізнесІнформ у понеділок.

Він пояснив, що віруси грипу мають здатність до мутації. У результаті цього кожні 3 роки з'являється новий штам вірусу.

"Штучно віруси грипу ніхто не виробляє, тому що немає необхідності", - запевнив імунолог, відповідаючи на питання про можливість створення відомих вірусів штучним шляхом.

Назар також прокоментував рівень захворюваності на грип в Україні в цей час.

"Ситуація в Києві із захворюваності на грип на 18% не дотягує до епідемічного порога. У західних регіонах України епідемія вже є. Орієнтовно епідемія має закінчитися в березні-квітні", - сказав він.

Відповідаючи на питання про ситуацію, що склалася минулого року з протигрипозними препаратами, в тому числі Таміфлю, імунолог зазначив: "... Таміфлю є препаратом вибору при будь-якій важкій грипозній інфекції (включаючи пташиний і свинячий грип). Докоряти (уряду - ред.) треба за те, що препарат не надійшов в аптечну мережу. Минулого року грип збігся з виборами, тому спостерігалася переважно піар-акція. Слід зазначити, що кількість хворих перевищила результат 2008 року на 15-30%. Враховучючи ажіотаж, піднятий ЗМІ, в аптеках дійсно не вистачало противірусних препаратів і засобів захисту ".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Нового пандемічного грипу цієї зими в Україні не буде - імунолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі