вівторок, 29 липня 2008 15:18

Новим послом Росії в США призначено Сергія Кисляка

Новим послом Росії в США призначений заступник глави МЗС РФ Сергій Кисляк, йдеться в указі президента РФ Дмитра Медведєва, опублікованому на сайті МЗС.

"Призначити Кисляка Сергія Івановича надзвичайним і повноважним послом Російської Федерації в Сполучених Штатах Америки і постійним спостерігачем Російської Федерації при Організації американських держав у Вашингтоні, Сполучені Штати Америки, за сумісництвом", - йдеться в документі.

Досі Кисляк був заступником міністра закордонних справ РФ і очолював російську делегацію на переговорах "шістки" по Ірану.

2 червня прес-служба Кремля повідомила, що президент Росії звільнив від обов"язків посла РФ в США Юрія Ушакова. Він також звільнений з посади постійного спостерігача РФ при Організації американських держав у Вашингтоні у зв"язку з переходом на іншу роботу.

Газета "Комерсант" пізніше повідомила, що Ушаков може бути призначений в апарат уряду Росії та відповідатиме за міжнародну діяльність кабінету міністрів. За даними "Комерсанта", Ушакову належить систематизувати роботу в зовнішній політиці.

Посада посла в США є одним з ключових в дипломатичній системі. Ушаков займав його останні дев"ять років - з січня 1999 року, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Новим послом Росії в США призначено Сергія Кисляка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі