пʼятниця, 21 вересня 2007 13:08

Новий космодром можуть побудувати в Росії до 2020 року

Глава Федерального космічного агентства Анатолій Перминов заявив, що до 2020 року Росія, можливо, побудує новий космодром на Далекому Сході. З нового космодрому планується запускати космічні апарати цивільного призначення, передає "Интерфакс". Програма розвитку російської космонавтики до 2040 року передбачає створення нового пілотованого космічного корабля, а до нього – ракет-носіїв нового типу. Перминов заявив буквально наступне: "Я твердо упевнений, що у нас на Далекому Сході повинен існувати і розвиватися космодром для запусків різних космічних апаратів цивільного призначення, а також запусків з пілотованої космонавтики". Він відзначив, що новий космодром знадобиться країні не раніше 2020 року.

Будівництво нового космодрому не передбачає відмови від використання космодрому "Байконур", розташованого на території Казахстану. Його не можна виключати з космічних програм, тому "Росія і Казахстан просто приречені працювати разом", - вважає Перминов.

Новий аеродром, який Роскосмос хоче спорудити на Далекому Сході, можливо, виявиться не єдиним. Роскосмос в даний час "розглядає шість точок під будівництво російського космодрому". Можливо, під цивільні потреби для непілотованих запусків буде використаний розташований в Амурській області військовий космодром "Свободный", від якого відмовилися Космічні війська.

Зараз ви читаєте новину «Новий космодром можуть побудувати в Росії до 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі