вівторок, 24 червня 2008 14:40

Новий гендиректор "Арбат Престижу" має намір вивести компанію з кризи

Новий генеральний директор парфюмерно-косметичної мережі "Арбат Престиж" Роман Хоменко, що замінив на цій посаді заарештований за підозрою в несплаті податків співвласника компанії Володимира Некрасова, розраховує врятувати "Арбат Престиж", яка перебуває на межі банкрутства, за допомогою операції репо.

"Останнє, що я зміг придумати, це операція формату репо (двостороння операція, предметом якої є продаж і зворотний викуп активу через певний термін за певною ціною)", - сказав Хоменко в інтерв"ю однієї з газет.

За його словами, термін за зворотним викупом нерухомості мережі складе 24 місяці. "Остаточно все стане зрозуміло протягом найближчих двої тижнів. Зі свого боку я підготував і підписав всі необхідні документи, домовленості всі досягнуто", - уточнив гендиректор "Арбат Престижу".

20 червня мережа допустила технічний дефолт за облігаціями (у понеділок за даними на 20.00 за московським часом гроші ще не були перераховані). Компанія повинна погасити облігації на 1,5 мільярда рублів і виплатити купонний дохід на 79 мільйонів рублів.

"Серед наших нинішніх банківських кредиторів Ощадбанк, Номос-банк і "Уралсіб". У травні компанія повинна була погасити кредит Ощадбанку, але, зрозуміло, коштів на це не було. Нам пішли назустріч і, не порушуючи внутрішніх протоколів і правил, дали відстрочення", - розповів він.

Разом з тим, Хоменко сподівається не тільки погасити облігаційну позику, але і вивести компанію з кризи. "Мене цікавить не просто погашення облігацій і зміна кредитного портфеля, а довгострокові інвестиції, які дозволять мені розплачуватися з постачальниками і займатися тим, чим повинен займатися будь-який роздріб, - торгувати", - заявив гендиректор "Арбат Престижу".

На його думку, "катастрофою" для компанії стала експансія в регіони і замкнутість управління на одній людині - Володимирі Некрасовому, арешт якого призвів до деморалізації персоналу і різкого падіння продажів.

"Дозволити собі регіональну мережу компанія зараз не може. У ідеалі - залишити максимальну кількість магазинів на об"єктах власності в Москві і в крупних ТЦ, як "Мега". Згодом магазини зможуть повернутися до крупних міст, таких як Вороніж, Новосибірськ, а в перспективі вийти вже в європейські міста - Вільнюс, Таллін. "Арбат Престиж" відкриється там, де будуть грошові потоки", - сказав Хоменко.

На початок квітня "Арбат Престиж" об"єднував 95 парфюмерно-косметичних магазинів у Росії і в Україні. Виручка у 2007 році - 471,48 мільйона доларів, в першому кварталі цього року - 79,4 мільйона доларів.

Після затримання у кінці січня співвласників "Арбат Престижу" Володимира Некрасова і Семена Могилевича за підозрою у несплаті податків облігації "Арбат енд До." впали в ціні з 98% від номіналу до 90%, а в лютому-березні - до 65%. 9 червня, в останній день перед блокуванням випуску для погашення, облігації торгувалися по 64% від номіналу, обсяг торгів склав близько 35 мільйонів рублів.

Нагадаємо, Семен Могилевич був затриманий 23 січня, у Москві, одночасно з власником мережі парфюмерних магазинів "Арбат Престиж" Володимиром Некрасовим. За даними правоохоронних органів, вони обидва є фігурантами кримінальної справи про несплату податків в особливо крупному розмірі.

Власникові мережі магазинів "Арбат Престиж" Володимиру Некрасову і консультантові Семену Могилевичу офіційно були пред"явлені загальні звинувачення - в ухиленні від сплати податків. Фабула звинувачення полягає в тому, що Могилевич і Некрасов за допомогою трьох "одноденних" фірм організували у 2005-2006 роках несплату податків ООО "Арбат енд ко" на суму 49,5 млн рублів.

Останні два роки єдиним акціонером "Арбат Престижу", за словами адвокатів, є Некрасов, а Могилевич і Некрасов свою провину категорично не визнають, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Новий гендиректор "Арбат Престижу" має намір вивести компанію з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі