четвер, 18 вересня 2008 10:53

Новий автомобіль їздить по стінах і стелі (ФОТО)

Дистанційно керована мікромашинка "нульової гравітації" (Zero Gravity Micro) під маркою Air Hogs від канадської компанії Spin Master наробила шуму на ринку іграшок.

Невеликий автомобільчик слухняно слідує командам власника, що подаються важелями на пульті дистанційного керування. Носиться, як і ціла армія його побратимів. За одним виключенням - апарат здатний бігати по стінах і навіть по стелях або нижній поверхні столів.

Правда, як трек підійде тільки рівна, суха і чиста поверхня. Крім того, машинка не здатна долати кути кімнат - при спробі переїхати із стіни на стіну вона звалиться.

Пульт управління Air Hogs працює від шести батарей АА або такого ж формату акумуляторів. Також цей пульт є зарядним пристроєм для автомобіля - в надрах останнього захована батарея, яку можна "заправити" через кабель, підключивши машинку до пульта. Під час поїздок фари авто світяться, вони ж є індикаторами запасу енергії.

Довжина машинки складає приблизно 12 сантиметрів. Зарядка її вбудованої батареї займає 30-50 хвилин, після чого апарат готовий до 10-хвилинної божевільної гонки.

Тут, втім, є варіанти.

Якщо ви не мають намір "їздити" неодмінно по стінах, а бажаєте використовувати машинку як звичайну іграшку, тільки на підлозі, варто перевести перемикач в кормі цього спорткара зі "Стіни" на "Землю", і апаратик відключить "антигравітацію". Так він витрачає менше енергії і може проїздити набагато довше.

Настройка пультів управління дозволяє незалежно командувати чотирма такими машинками без взаємних перешкод, так що можна влаштовувати справжні гонки між декількома власниками AirHogs.

Так в чому секрет їзди по стінах?

Він простий - усередині авто заховані маленькі, але швидкі вентилятори, а під днищем - гнучка огорожа. З ними апарат перетворюється на міні-пилосос, який присмоктує до поверхні, зберігаючи здатність до пересування. Раніше таку технологію учені застосовували при створенні роботів-стінолазів на колесах.

Цікаво, що ці "антигравітаційні" машинки - не перші, засновані на такому принципі. Ще в 2005 році та ж канадська компанія здивувала світ, представивши Air Hogs Zero Gravity Humvee. Проте апарат-попередник був істотно більший і важчий Zero Gravity Micro, так що про здатність іграшкового "Хамві" їздити по стелі тоді не було мови, повідомляє Membrana

Зараз ви читаєте новину «Новий автомобіль їздить по стінах і стелі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі