субота, 10 травня 2008 17:07

Нові послідовники пензенських сектантів риють другу печеру

В селі Нікольське у Пензенській області Росії нові послідовники відлюдників групи Петра Кузнєцова намагаються вирити другу печеру.

Торік у листопаді 35 людей сховалися в заздалегідь обладнаному підземному притулку в районі села Нікольське Беківського району Пензенської області. Вони вирішили залишатися там до травня, коли, на їхню думку, повинен наступити "кінець світу". Люди погрожували спалити себе, якщо їх спробують насильно дістати з-під землі. 24 затворники, зокрема четверо дітей, в кінці березня і на початку квітня залишили печеру.

За словами колишнього жителя печери Недогона, після того, як відлюдники були запечатані в притулку, де досі залишаються від 9 до 11 людей (двоє відлюдників померли і поховані в підземеллі), до Нікольського приїхали люди з Білорусі та міста Чебоксари. З лідером затворників Петром Кузнєцовим вони почали розкопки другої печери в тому ж яру.

Люди встигли вирити півтораметровий вертикальний тунель і горизонтальний коридор завдовжки п"ять-шість метрів у людський зріст. Після цього місцева влада виявила новий притулок і знищила його, заваливши запас продуктів, який вже встигли розмістити в підземеллі.

"Продукти ми відкопаємо своїми силами, коли все стихне", - сказав Недогон. Які саме продукти залишилися під землею, співбесідник уточнити не зміг, оскільки під час будівництва другого притулку сам був у печері.

Журналістам, які знаходяться біля печери відлюдників, в суботу вдалося наштовхнутися на схоже за описом місце, де могла бути друга печера. Ґрунт біля передбачуваного входу в підземелля просів якраз на п"ять метрів завглибшки.

Про стан людей, які залишилися в печері, зараз нічого не відомо. Раніше Недогон говорив, що їжі в притулку більш ніж достатньо, і проблеми, радше за все, стосуються відсутності питної води - у квітні цього року в печері завалило колодязь.

Районна влада минулого тижня заявляли, що відлюдники наново вирили колодязь, проте Недогон стверджує, що цього люди в печері зробити не могли фізично. "Їм просто нікуди виносити пісок", - сказав він.

Очікується, що люди вийдуть на поверхню 14 червня - на свято Трійці, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Нові послідовники пензенських сектантів риють другу печеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі