середа, 04 квітня 2007 13:02

Нові норми проведення мітингів у Москві: дві людини на квадратний метр

Мосміськдума в третьому і остаточному читанні прийняла законопроект, який забороняє при проведенні мітингів збирати більше двох чоловік на квадратний метр.

Відповідно до документа, організатори мітингів повинні розрахувати майданчик для їх проведення і чисельність учасників в такому співвідношенні, щоб на відкритому просторі знаходилися дві люди на квадратний метр, а в приміщеннях кожний учасник мав посадочне місце.

Подавати повідомлення на проведення публічного заходу треба буде не раніше, чим за 15 і не пізніше, ніж за 10 днів до передбачуваної дати його початку. Для проведення пікету заявку треба буде подавати за три дні.

Якщо в публічному заході братимуть участь до п"яти тисяч чоловік, то повідомлення необхідно подавати в префектуру адміністративного округу, на території якого проходитиметься мітинг або демонстрація.

Якщо ж учасників буде більше п"яти тисяч чоловік, а також у випадку, якщо захід планується проводити на території декількох округів, в такому разі необхідно повідомляти уряд Москви.

У мерії столиці стверджують, що цей закон має захистити самих громадян і дозволить уникнути тисняви. Проте супротивники документа вважають, що положення, яке вимагає направляти властям повідомлення про проведення зборів, "фактично вводить повідомний характер проведення зборів, що суперечить федеральному закону". Закон вступить в дію через три місяці, передає Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нові норми проведення мітингів у Москві: дві людини на квадратний метр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі