понеділок, 25 лютого 2008 12:43

Nokia представила гнучкий телефон (ФОТО)

 
Фінська компанія Nokia і Університет Кембріджа сьогодні представили свою концептуальну розробку – перший у світі мобільний телефон, здатний міняти свою форму залежно від побажання власника. У основу новинки покладено патентовані матеріали і надмініатюрні компоненти.

У Nokia говорять, що Morph є першим у світі телефоном, створеним із застосуванням нанотехнологій. Сьогодні телефон виставлений у Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку, де він демонструватиметься до 12 травня 2008.

Фінський виробник відзначає, що ціни апарат не має, оскільки він є концептуальною моделлю і в найближчі рік-два компанія точно нічого подібного на ринок не випустить.

"Morph – це концепт, який демонструє наше бачення мобільних пристроїв майбутнього, того якими гнучкими і функціональними вони можуть бути", – говорить Боб Януччі, директор з технологій Nokia.

У основі Morph розміщений гнучкий кольоровий сенсорний дисплей, що покриває всю поверхню апарату. Корпус телефону виконаний з гнучкого прозорого пластика. Проте головна родзинка телефону і секрет розробників в тому, що Morph і всередині повністю прозорий. Як саме це вдалося зробити умільцям з Nokia і Кембріджа не повідомляється, проте факт залишається фактом.

"Фактично цей апарат є можливостями нанотехнологій – гнучкі матеріали, прозора електроніка, поверхня, що самоочищається", – говорить Януччи.

Нагадаємо, що розробка апарату почалася в березні 2007 року, коли Nokia і Університет Кембріджа оголосили про програму спільних розробок в області мобільних концепцій. За припущенням Марка Уелланда, керівника Лабораторії нанодосліджень при Університеті Кембріжа, моделі, подібні Morph, можуть з"явитися на ринку приблизно через 6-8 років і спочатку вони продаватимуться тільки в преміум-сегменті, повідомляє "Подробности".
Зараз ви читаєте новину «Nokia представила гнучкий телефон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі