пʼятниця, 06 квітня 2007 11:33

Нобелівський лауреат: нова хвороба "Ug99" може призвести до світового голоду

Американський вчений, нобелівський лауреат Норман Борлаг попереджає про загрозу світового голоду у зв"язку з розповсюдженням нової грибкової інфекції, що вражає посіви пшениці, - головного джерела живлення людства. Від різновиду цього грибка у 1954 році в США загинуло 40% врожаю.

"Ug99", яка, очевидно, є біологічною зброєю, була вперше виявлена в 1999 р. в Уганді. Цього року спори "Ug99" були несподівано перенесені вітрами до Йемену, а потім до Судану. За прогнозами експертів, спори "Ug99" розповсюдяться далі до Єгипту, Туреччини і на Близький Схід, звідки потраплять до Індії. Норман Борлаг вважає, що не слід недооцінювати масштаби небезпеки.

Адміністрація Джорджа Буша в особі міністерства внутрішньої безпеки провела в березні спеціальну зустріч для з"ясування питання про те, чи могло розповсюдження цієї грибкової інфекції бути здійснено ким-небудь навмисно (за матеріалами РИА Новости).

Зараз ви читаєте новину «Нобелівський лауреат: нова хвороба "Ug99" може призвести до світового голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі